In 1983 werd de Dekenij Geeraard Duivel opgericht. Deze bestaat uit het eerste deel van de Vlaanderenstraat en het Laurentplein.

De powerpoint presentatie "Gent zet de duivel te kijk" kan u bekijken op www.gentduivel.be.

Doelstellingen dekenij Geeraard Duivel:

  • Schrijfwijze Geeraard Duivel, Eigen vlag van de dekenij, “remake” van de Geeraard Duivel zegel en actieve www.duivelsteen.be site.
  • Goede verstandhouding en samenwerking met alle naburige dekenijen, (-> gelijklopende belangen) + contacten met alle overheden bestendigen.
  • Gents Parkeerbedrijf: stalen rossen parkeren.
  • Jaarlijkse “happening” in de crypte van het Duivelsteen organiseren. Duivelfeesten?: Duvel doet mee.
  • Motiveren van eigenaars voor gebruik en ombouw naar woongelegenheden  boven  winkels en kantoren, zodat de woon- winkelstraat van weleer weer zijn elan terug krijgt.

Vanwaar komt de naam Geeraard Duivel:

Geeraard de Duivel wordt ook al eens als Geraard geschreven, met slechts één 'e' dus. Fout! Alleen phonetisch reeds klinkt er in Geeraard duidelijk een dubbele 'ee'. De meest plausibele en ook de meest voorkomende schrijfwijze is dus Geeraard:

  • de oude schrijfwijze is ontegensprekelijk Gheeraert, zo staat het op de bronzen plaat van 1894 op het Geeraard de Duivelsteen zelf: 'Gheeraert s Dievel'.
  • zelfs Marc Sleen benoemt zijn Gentse Duivel als Geeraard de Duivel in de stripverhalen van Nero & Co.

De stad Gent is niet bepaald consequent in de schrijfwijze van haar illustere Ridder, daar men zowel Geeraard als Geraard hanteert, zelfs op straatnaamborden die maar enkele meters uit elkaar staan: Geeraard de Duivelhof en Geraard de Duivelhof. Zo ook in de website van de Stad Gent. De dekenij geeft intussen het goede voorbeeld en schrijft zichzelf voortaan als DEKENIJ GEERAARD DUIVEL.